Wednesday, September 11, 2013

Min hverdag


Ved godt her har været lidt tomt den seneste uge, og det beklager jeg. Er jo startet i skole, så har lidt travlt med lektier og sådan. Der sker egentlig ikke så meget herover, så ville egentlig bare lave en lille opdatering om hvad jeg laver i min hverdag og hvordan det går i skolen.

I hverdagene står jeg op lidt over seks og gør mig klar og alt det, inden skolebussen kommer kl. 7.15. Kører så ca. 25 min. Før vi ankommer på skolen. Den første time starter kl. 8, så vi har ca. Tyve minutter til bare at snakke og sådan. Spørg mig ikke, hvorfor bussen ikke bare kører senere, for det ved jeg virkelig ikke.
Anyways, min første time er Algebra som jeg faktisk har med freshmen (9.klasser). Havde først Advanced Algebra som er standard matematik for juniors (11. Klasser), men synes det var lidt halv svært og forstod ikke halvdelen af, hvad min lærer snakkede om. Den anden halvdel følte jeg vi allerede havde haft før hjemme i DK, så besluttede mig for at skifte. Fik derefter tildelt Algebra 1, som er alt alt for let! Det er basically 6.-7. Klasse niveau, så lærer ikke rigtig noget. Har besluttet mig for at blive i klassen, da det er lidt besværligt at skifte, da jeg så skulle have lavet meget af mit skema om. Det er nu også rart med noget repetition af alt det jeg har glemt.
Tilbage til mit skema… Anden time jeg har er Study Hall, som er en slags lektie cafe. Synes det er en rigtig fed ide, så man ikke skal bruge hele aftenen på lektier. Hvis man ikke har noget at lave, læser man. Derefter har jeg gymnastik/study hall. Hver anden dag er gymnastik, hver anden study hall. Lige nu spiller vi golf i idræt, da vi skal på field trip her d. 20. Sep. Det er sværere end jeg troede, men fordi hver klasse kun varer 45 min. når vi ikke rigtig noget.

Mellem hver time har man kun tre minutter til at sidde klar til næste time. Det vil sige at, når klokken ringer og viser at min Algebra time er slut, har jeg tre minutter til at nå hen til mit skab, finde mine lektier jeg vil lave i study hall og sidde på mit plads i study hall klasseværelset. Når jeg har idræt, har jeg også kun tre minutter til at nå hen i gymnastiksalen og skifte til sportstøj, og det samme når timen er slut.
Tre minutter lyder måske som meget, men det er det virkelig ikke! Min skole er egentlig ret lille, men hvis klasseværelserne er i den modsatte ende af bygningen kan det være lidt problematisk. Lader altid mit skab stå på klem, for ville aldrig nå det hvis jeg skulle bruge tid på at åbne det. Hvis man kommer for sent, er det automatisk eftersidning, så det er det sidste jeg har lyst til!

Min fjerde time er Art, som er virkelig hyggeligt. Min lærer er rigtig sød og vi laver egentlig ikke så meget. Det er rigtig nemt at få A i den klasse, da man bare skal aflevere det opgaven går ud på. Indtil videre har vi malet, lavet skulpturer ud af tråd, og nu tegner vi.

Efter det har jeg Food Science, som jeg nok bare ville oversætte til hjemkunstskab. Skolen har deres egen lille have udenfor med tomater, vandmelon, peberfrugter og sikkert også andre ting. Indtil videre har vi arbejdet meget med tomater. Vi har brugt rigtig lang tid på bare at plukke dem, hvilket er pænt kedeligt, men hellere det end matematik! I fredags lavede vi Green Tomato Pie. Og ja, det smager ligeså dårligt som det lyder. De sidste to dage har vi cannet dem, altså puttet dem i glas for så at fryse dem ned.

Efter Food Science har jeg frokost. Maden på skolen er virkelig dårlig efter nogle få forsøg, så prøver så vidt som muligt at pakke min egen mad. I dag spiste jeg dog Chicken Quesadillas, som var overraskende godt!
Efter en halv times frokost har jeg så American Literature, som er det engelsk fag juniors får tildelt. Det er nok den sværeste klasse jeg har udover historie. Men min lærer er rigtig flink og bærer over med mit engelsk da hun jo ved jeg er fra Danmark. Det er jeg rigtig glad for, da jeg kan se hun ikke er bange for at dumpe folk og sige det de har lavet ikke er godt nok.
Vi havde en prøve i dag, så krydser fingre for det gik godt!

Min 7. time er US History, som nok er min yndlings klasse! Snakker rigtig godt med de andre i den klasse og så er min lærer virkelig cool. Indtil videre har vi ikke lavet andet end at skrive noter til de PowerPoint shows han viser os i timen, og så lave et opgaveark om det vi har gennemgået. Synes af en eller andet grund det er rigtig svært at følge med, og har lidt svært ved at forstå alt han snakker om. Jeg kan dog ikke droppe klassen da den er obligatorisk at tage som udvekslingsstudent, så må bare knokle alt det jeg kan. Har desuden heller ikke lyst til at droppe den, da alle er så søde!

Min sidste time er Chemistry. Det er slet ikke det samme som kemi hjemme i DK, kan jeg fortælle. I hvert fald ikke den slags kemi jeg havde. Vi har indtil videre kun brugt tid på tal og matematik og alt sådan noget. Det er lidt forvirrende, men det kunne være værre. Læreren er også rigtig sød, så det gør det hele meget bedre efter en lang dag.

De sidste 20 på dagen har alle et såkaldt Homeroom. Vi laver egentlig ikke så meget. Man vælger selv om man vil lave lektier eller læse, bare man tier stille og laver noget. Synes det er lidt spild af tid, da man bare kunne lave de ting derhjemme. Kl. 15.15 har jeg endelig fri og så tager jeg bussen hjem.

Hold da op et indlæg jeg har fået skrevet. I får lige lidt om første skoledag og så skal jeg nok stoppe for denne gang.

Var rigtig nervøs første skoledag og for at være helt ærligt, gik det ikke særligt godt. Kendte kun en, en pige som bor længere nede af vejen, Kayli, så følte mig rigtig ensom. Kayli og jeg har ingen timer sammen, så var helt på egen hånd. Hun introducerede mig dog til nogle af sine venner, men havde stadig rigtig svært ved at føle mig tilpas.
Har læst og hørt rigtig meget om at udvekslingsstudenter var rigtig populære, og at alle ville snakke til én. Jeg gik mest for mig selv den dag og følte mig rigtig ignoreret af alle. Jeg er, som de fleste der læser dette nok ved, ret genert og stille, så det var lidt svært at nå ud til folk og starte samtaler med fremmede.
Inden vi alle bliver helt deprimeret, så vil jeg sige det går meget bedre nu. Jeg var til fodboldkamp i fredags, hvilket var sååå fedt! Følte mig som en helt anden person og fik snakket med en masse fra skolen. Det hjalp mig rigtig godt på vej, og de sidste tre dage har været meget bedre, da jeg efterhånden er begyndt at kende folk og få nogle venner.
Er ikke i nærheden af at være den populære på skolen og bliver det nok heller aldrig. Men det er fint nok, for kan mærke det går bedre og bedre for hver dag. Er blevet inviteret til bålfest halløj i weekenden, så det ser jeg rigtig meget frem til!

Har krampe af at skrive så meget, så stopper for nu. Håber i hygger jer hjemme i DK, med hvad end i nu har gang i… Skal prøve at opdatere lidt oftere, men lektier er altså min første prioritet <3

No comments:

Post a Comment